Visum Rusland

Wilt u dat wij uw visum en/of uitnodiging in orde maken dan kunt u dat online regelen via onze partner Visum Rusland (Visumbureau)

Visa voorwaarden
De laatste jaren is de visumplicht voor heel wat landen in Oost-Europa afgeschaft. Een aantal landen kent deze verplichting echter nog wel, waaronder Rusland. Wij zijn al heel wat jaren gespecialiseerd in het verzorgen van visa en de eventueel daarbij behorende uitnodigingen. Zeker in het hoogseizoen is het uiterst lastig om zelf visa aan te vragen. De rijen zijn vaak lang en de medewerkers van de consulaten zijn niet altijd even vriendelijk en hulpvaardig.

Visa voor Rusland

Wanneer u naar Rusland wilt reizen is een visum een noodzakelijk kwaad. Zonder visum komt u het land beslist niet in. Een visum is een sticker in uw paspoort waarop de data vermeld staan waarbinnen u Rusland mag in- en uitreizen. In principe kunnen wij een visum voor u regelen op het consulaat in Den Haag.

Wat is daarvoor nodig?

- Uw originele paspoort

-  Een ingevuld visumaanvraagformulier voorzien van pasfoto (ander formulier voor België).  Tevens vindt u hier een gebruiksaanwijzing voor het invullen van dit formulier. Dit luistert zeer nauw; lees dus beslist eerst deze gebruiksaanwijzing even door. Het formulier dient foutloos te worden ingevuld!

- Een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij, waaruit blijkt dat u tegen ziektekosten verzekerd bent in Rusland gedurende uw verblijf (data van uw verblijf moeten vermeld zijn). Het gaat er om dat blijkt dat uw verzekering geldig is in Rusland; de woorden ‘geldig in de Russische Federatie’ dienen letterlijk op deze verklaring vermeld te staan; de vermelding ‘werelddekking’ is echter ook voldoende! Voor uw ziektekosten- of reiskostenverzekeraar is het opstellen van zo’n verklaring een standaard procedure.

- Een uitnodiging. Dit is een officieel document waaruit blijkt dat u Rusland mag bezoeken. Er zijn 3 soorten uitnodigingen (privé, zakelijk en toeristisch); 1 van deze uitnodigingen voldoet om het visum te kunnen aanvragen. Een privé uitnodiging komt van een persoon die u uitnodigt hem of haar te bezoeken; dit document moet komen van de gemeente waar uw kennis woont en is vaak erg lastig te verkrijgen.

Een zakelijke uitnodiging komt van een bedrijf of instelling. Dit soort uitnodigingen zijn noodzakelijk om bijvoorbeeld een visum voor langere tijd of voor meerdere inreizen te krijgen. Eventueel kunnen wij een dergelijke uitnodiging verzorgen. De tarieven hangen af van het aantal inreizen dat u wenst, van de geldigheidsduur en van de verwerkingsduur.

Bij ons gaat het meestal om een toeristische uitnodiging. Wanneer u via ons accommodatie voor de gehele periode van verblijf boekt krijgen wij de uitnodiging automatisch. Wanneer u geen accommodatie voor de hele verblijfsperiode wilt boeken, kunnen we voor u ook een dergelijke uitnodiging verzorgen via onze partners in Rusland; de prijs van zo’n uitnodiging wisselt, u kunt per ons per email een offerte aanvragen en is maximaal 4 weken geldig.  

Voor de huidige prijs van een visum kunt u ons emailen op info@rusland.nl . De standaard visumprocedure duurt 1 week, dat wil zeggen dat het paspoort 1 week op het consulaat dient te liggen! Wij gaan regelmatig naar het consulaat om visa voor onze klanten te verzorgen, maar houdt u rekening met een termijn van minimaal 2 weken waarbinnen een visum geregeld kan worden.

Verder dienen er in ieder geval 5 werkdagen te zitten tussen de aanvraag van het visum op het consulaat en het binnenreizen van Rusland!

Een visum voor Rusland wordt exact voor de periode verstrekt waarvoor de uitnodiging geldig is en u mag er maar 1 keer het land mee in- en uitreizen. Verder is het van belang te weten dat wij een tussenpersoon zijn bij het regelen van visa. Bij bijvoorbeeld grote drukte kunnen buiten onze schuld vertragingen in de procedures optreden.

Bij binnenkomst in Rusland dient u zich binnen 72 uur te laten registreren. Voor mensen die een reis met accommodatie hebben geboekt wordt dat automatisch geregeld bij aankomst in het hotel (of eventueel op het cruiseschip) waar u verblijft. Naast het Visum Rusland kunnen wij ook uw registratie verzorgen in Moskou en Sint Petersburg. 

Land Visumprocedure Pasfoto Uitnodiging of
Boekingsbevestiging
Prijs
Nederland 2 weken 1 ja email ons
België 2 weken - ja email ons

 


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.